Литовит Ч - 0.5гр, 280 таблетки

€19.93
Tax included Доставка: 24 часа до офис на Еконт

“Литовит –Ч“ – това е съчетание на брезова чага (55%) с природен минерал зеолит (45%).

Quantity
Наличен

Литовит - Ч

При миома, мастопатия, аденом на простата, химиотерапия, лъчева терапия, профилактика на злокачествени новообразования (редувайки курса с «Литовит-Б» за жени и «Литовит-У» за мъже).

Форма: таблетки с тегло 0,5 гр. - 280 бр. – 140 г.

Състав: гъба чага (Inonotus obliguus) – 55.0%, зеолит природен – 45.0%.

Приложение:

      при доброкачествени ново образования (мастопатия, фибромиома на матката и др.);

      в комплексна терапия и рехабилитация при онкологични заболявания, в това число лъчева и(или) химиотерапия;

      за извеждане на продукти от метаболизма на организма;

      за нормализация на минералния обмен;

      за изхвърляне на радиоактивни и токсични вещества (дори отдавна попаднали в организма);

      за комплексна терапия при нарушено тегло.

      при заболяване горната част на храносмилателния тракт (гастрит, гастроентерит, стомашна язва и язва на дванадесетопръстника без обостряне.

Противопоказания: Язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника в остра фаза.

«Той забелязал … сред болните, болни от рак нямало …
Започнал да изследва … и забелязал следното: икономисвайки пари от чая,
жителите от тази местност запарвали не чай, а чага, иначе казано брезова гъба»
А.И. Солженицын «Раковото отделение»

Чага – вид дървесна гъба, отнасяща се към вида Inonotus obiquus. Гъбата се среща преди всичко при брезата,  затова се нарича още черна брезова гъба. По-рядко се среща по други видове дървета - елша, бук, бряст, клен. Спорите на тази гъба се развиват, когато попаднат в повредена област на кората. Нарастват в неправилна форма, като достигат 5-40 см в диаметър и дебелина 10-15 см. Повърхността на натрупване е черна, покрита с многобройни пукнатини. От вътрешната страна е тъмнокафява, близо до дървото става с червеникаво-кафяв цвят.

   Тя е паразит, и дървото на което тя расте неминуемо загива. Гъбата е придобила известност благодарение на своите противоракови свойства, толкова силно изразени, че по настоящем се използва не само като средство на народната медицина, но на нейна основа се разработват и лекарствени препарати. Ядро на противораковият състав на гъбата чага са пигменти, образуващи полифенилкарбонов комплекс в съчетание с активни полизахариди и специфични за чага агарицинова и хуминоподобна киселини. Механизмът на антираковата активност на пигментите, изследователите свързват с имуномодулиращото действие на горе цитирания комплекс, повишаващ функционалната активност на естествените клетки – убийци, унищожители на раковите клетки. Освен това, биологически активните вещества на гъбата чага способстват да се потисне неконтролируемото деление на клетките, така наречения процес пролиферация, чрез блокиране на специфичния фермент – топоизомераза.
   Естествено, че при всички свои положителни свойства, гъбата чага не е панацея, и не може напълно да избави човек от  онкологично заболяване, но безусловно създава ефективен профилактичен фон и съществено влияе на качеството на живот на пациенти с онкологични заболявания.
   “Литовит –Ч“ – това е съчетание на брезова чага (55%) с природен минерал зеолит (45%).
   Зеолита представлява сам по себе си естествен алуминоосиликат, с  развита система на  канали и кухини със строго определен размер, които заемат повече от 50% от общия обем на минерала. Зеолита, на първо място е активен сорбент, който попадайки в стомашно-чревния тракт, поглъща токсини не само от стомашното съдържание, но и встъпва във взаимодействие с кръвоносната и лимфната  системи, осъществявайки не само сорбация на токсини, но и  обмен на микро  и макро елементи. Особено важна е ролята на зеолита в стимулирането на лимфния дренаж, свойство изключително важно в онкологията.
  Особено актуално е използването на “Литовит –Ч“ при състояния на ракова интоксикация.
При разширяване на тумора, закономерно възниква дефицит на кръвоносни съдове, клетките на тумора се лишават от храна и кислород. Това води до некроза (умъртвени) тъкани, които започват да се  разлагат и отделят в кръвта огромно количество токсини, в следствие на което възниква силно отравяне на организма. Раковата интоксикация се явява основна причина за намаляване на апетита, обща слабост, загуба на тегло и в тежки случаи – смъртта на онкоболните.
“Литовит –Ч“, като истински ентеро-, доноросорбент понижава интензивността на синдрома на интоксикация и като специфичен имуномодулатор
подтиска прогресивното развитие на тумора.
   Освен това, използването на “Литовит –Ч“ в онкологичната практика, оказва следните ефекти:
• антианемичен ефект (нарастване  показателите на хемоглобина и еритроцитите при начално низко ниво;
• тенденция към нормализация на имунитета (повишение показателите на клетъчния и хуморален имунитет на фона на изходното имунодефицитно състояние);
• намаля болка;
• туширане на астеновегетативния синдрома (повишаване работоспособността, общ тонус, настроение, устойчивост към стрес и физическо натоварване);
• намаляне на диспептичните прояви (подобряване на храносмилателните процеси, намалят случаите на гадене и тенденцията към запек);
• анаболичен ефект (процес на възстановяване теглото, нормализация на обменните процеси);
• понижение количеството на постоперационни усложнения;
• намаляне времето за престой в болница.

Препоръчителна схема на прием при доброкачествени и злокачествени новообразования (профилактика и рехабилитация): сутрин и вечер, преди или след храна
10 дни по 4 таблетки – 2 пъти на ден, 5 дни почивка,
10 дни по 5 таблетки – 2 пъти на ден, 5 дни почивка,
10 дни по 6 таблетки – 2 пъти на ден,
заедно с разтворима напитка “Горчив коктейл“ в указаната дозировка (½-1 чаена лъжичка гранули на 100-150 мл. филтрирана вода при стайна температура).
Интензивен курс на приемане при рехабилитация – 4-6 месеца (с десетдневни прекъсвания).
Профилактични курсове 3-4 пъти на година.

    Един от тежките, но безусловно необходим метод на терапия при онкологични заболявания, е лъчевата и химиотерапия. Тези методи са достатъчно ефективни, но имат сериозни странични ефекти. Особено страдат кръвообразуващите органи (костен мозък, черен дроб, далак, лимфна система).  Кръвта и лимфата се насищат с токсини – както ракови, така и  продукти от разпада на поразените от терапиите ракови клетки и въвлечените в този процес тъкани, а също така и радионуклииди и  метаболитни химични препарати.
   Възниква ясно изразена интоксикация, която води до рязко снижение имунните функции и кръвообразуването.
Притежавайки радиозащитни, детоксикационни свойства,  “Литовит-Ч“ рязко намаля страничното действие на  високотоксичните методи на специфичната противоракова терапия. При изразена интоксикация “Литовит-Ч“ се препоръчва в комбинация с “Оптисорб“ (съчетание на зеолит  с минерал от органичната природа – диатомит). “Оптисорб“, като ентеро-,  и доноросорбент се явява правилния избор при остри  отравяния, понеже увеличава значително сорбционната площ.

Препоръчвана схема на прием при злокачествени новообразования, при наличие на изразена интоксикация, предизвикана от напреднал стадий на заболяването, вследствие лъче и химиотерапии.
“Литовит-Ч“
(сутри и вечер, преди или след храна):
10 дни по 4 таблетки – 2 пъти на ден, 5 дни почивка,
10 дни по 5 таблетки – 2 пъти на ден, 5 дни почивка,
10 дни по 6 таблетки – 2 пъти на ден,
препоръчително с разтворима напитка “Горчив коктейл“ в указаната дозировка (½-1 чаена лъжичка гранули на 100-150 мл. филтрирана вода при стайна температура).
“Оптисорб“ (сутрин и вечер, преди или след храна):
10 дни по 2,5 г 2 пъти на ден, 5 дни почивка,
10 дни по 2,5 г 2 пъти на ден.
Интензивен курс на приемане при рехабилитация – 4-6 месеца (с десетдневни прекъсвания).

101013