Оптисорб 2.5грама, саше 40бр.

BGN39.00
Tax included Доставка: 24 часа до офис на Еконт

Ефективен комплексен природен сорбент на базата на природни минерали: зеолит и диатомит, източник на микро-, макроелементи и органичен силиций!

Quantity
Очаква доставка

Оптисорб

При артрит, артроза, остеопороза, източник на микро-, макро-, елементи и органичен силиций. Профилактика при заболявания на опорно-двигателния апарат.

Форма: гранули, разфасовани в пакетчета по 2,5гр.; тегло нето 100 гр..
Състав: зеолит природен–50%, диатомит природен–50%.

Какво е "Оптисорб"?  Ефективен комплексен природен сорбент на базата на природни минерали: зеолит и диатомит, източник на микро-, макроелементи и органичен силиций!

Зеолит природен-минерал с неорганичен произход, източник на калций, магнезий, желязо, манган, фосфор, калий и други микро-, макроелементи.

Диатомит природен-минерал с органичен произход, източник на органичен силиций.

Твърдостта на костите е в зависимост от съдържанието в тях на калций, фосфор и други микро-, макро-, елементи, а еластичността- от органичните вещества, например силиций.
Ключов фактор в развитието на остеопорозата е неправилното хранене и недостатъчно приемане с храната на минерални вещества, в том число калций и силиций.

"Оптисорб" - ефективна ПРОФИЛАКТИКА при остеопороза и КОМПЛЕКСНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ на костните тъкани.

Ежедневния прием на "Оптисорб" при остеопороза осигурява на организма:

       основния структурен елемент на костната тъкан - ПРИРОДЕН КАЛЦИЙ.

   В организма на човека се съдържат 1-2 кг калций, от тях 98-99% се съдържат в състава на костната и хрущялна тъкан.

       ОРГАНИЧЕН СИЛИЦИЙ, обезпечаващ еластичността на костната тъкан.

   Силицият помага за "строежа" на костите, той е необходим за формиране и израстването на основното вещество на костната, хрущялната и съединителни тъкани, и за правилното усвояване на калция.

       ФОСФОР, влизащ в голяма част в състава на костната и зъбна тъкан.

       МАГНЕЗИЙ - в организма се съдържа около 20гр. магнезий, 50% от които е в костите.

       НАТРИЙ - 40% от общото съдържание на натрий в организма съдържащ се в костите и хрущялите.

При определени заболявания е необходима медикаментозна терапия за премахване на възпаленията в ставите. Същевременно, приема на лекарствени средства има ред противопоказания и отрицателни последствия.
“Оптисорб” отстранява отрицателните последствия от приема на лекарствени средства, а именно:

      Премахва алергичните реакции;

      Способства за възстановяване имунитета;

      Изчиства лимфната система и черния дроб.

Явявайки се източник на органичен силиций, при АРТРИТ и АРТРОЗА "Оптисорб" нормализира храненето на ставите.

Доставяйки в организма силиций, “Оптисорб” осигурява нормалния синтез на протеини за съединителните тъкани, благодарение на което отделните влакна на колагена и еластина се съединяват. Това придава на различните съединителни тъкан еластичност и здравина.
Нормалното ниво на силиция - необходимо условие за функциониране на ВСИЧКИ без изключение органи и системи.
Силицият предпазва човек от различи заболявания и регулира усвояването и правилното разпределение в организма на калция.

Идеалното съчетание на двата минерала: неорганичния зеолит и органичния диатомит в “Оптисорб” – това е нормалният строеж и развитие на костния скелет, а също така профилактика и премахване на заболявания на опорно-двигателния апарат.

А знаете ли че:

Калций и силиций са двата взаимно допълващи се елемента в организма.
Калций - основен елемент на твърдите, костни структури на опорно-двигателния апарат. Силиций-елемент, определящ свойствата на гъвкавите структури на съединителната тъкан, сухожилия, стени на кръвоносните съдове и стомашно-чревния тракт, надкостницата, хрущялите, а също и на синовиална течност, запълваща ставните кухини.
Особено богати на силиций са ноктите, косата, кожата на човека.

Практически всички болести в изброените органи възникват при дефицит на силиций. Калция, както и още други 74 елемента се усвояват трудно,  ако в организма на човек няма достатъчно силиций.

Как се приема “ОПТИСОРБ”?

За профилактика при заболявания на опорно-двигателния апарат 1 път на тримесечие вземайте по 1 пакетче 2 пъти на ден в течение на 30 дни, изпивайки  ½-1 чаша вода. Особено е препоръчителен приема на “Оптисорб” от жени в период на менопауза, тъй като рискът за развитие на остеопороза нараства няколко пъти!
При ОСТЕОПОРОЗА, интензивния курс на прием продължава 2 месеца, по 1 пакетче 2 пъти на ден, изпивайки ½-1 чаша вода, и повтаряне на курса 1 път на тримесечие.
При АРТРИТ, АРТРОЗА, ПОЛИАРТРИТ “Оптисорб” следва да се приема след приема на лекарствени средства в рамките на 1,5-2 часа през целия курс на терапия. След основния курс на терапия, “Оптисорб” се приема 1 път на тримесечие по указаната по-горе схема.

“ОПТИСОРБ” – това е Вашето здраве и активно дълголетие за дълги години!

101001